Visita el Web de la Milana a Mallorca

dijous, 21 de juliol del 2011

Qui estima [M]allorca no la destrueix!

S'ha dit mil vegades que la conservació d'espècies o hàbitats sencers depèn del seu coneixement i estima, i és ben cert. Sense mitjans de comunicació sensibles a la problemàtica ambiental no hi ha res a pelar. A Mallorca la pressió humana és enorme i cada pam de l'illa és, ha estat o serà susceptible d'acollir l'enèsim projecte urbanístic que ha de dinamitzar l'economia (d'alguns). Les derrotes per urbanització de l'espai solen ser definitives, i les victòries temporals. Si els mallorquins i visitants tenguéssim més i millors coneixements dels valors naturals de l'illa, seria igual aquesta? Ben segur que certs disbarats no s'haguessin ni plantejat, ni abans ni ara ni en el futur. 
 
Divulgar els valors naturals amb sensibilitat, rigor i normalitat, com ha fet i encara fa RtvMallorca [M] i Onamallorca, ens ha donat sovint esperança i coratge, i la sensació d'estar més acompanyats en la defensa del patrimoni natural.



La crisis econòmica sembla que servirà per justificar qualsevol barbaritat, començant pel seu tancament. Està clar que els nous gestors polítics i certs grups de poder, veuen com una amenaça que s’informi (amb normalitat) de certs plans desbaratats. Sinó no s’explica.

Hi perdem. Gràcies a aquests mitjans públics, molts de mallorquins han conegut els darrers anys espècies com la milana, l'abellerol o l'àguila peixatera i han sabut quines són les seves principals amenaces. Molts han descobert via [M] i Ona que a Mallorca hi ha desenes d'espècies d'orquídies bellíssimes com per exemple la rara orquídia de prat (Orchis robusta), que sols viu a espais tan amenaçats com Son Bosc
i s'Albufera http://www.gobmallorca.com/sonbosc/. Sense [M] i Ona serien conegudes, si, però ni tant ni tan bé. La pèrdua de biodiversitat al món, s'ha comparat a la crema d'un museu ple de peces úniques. Manquen molts bombers per apagar aquest foc i salvar el que poguem. RadiotvMallorca ha fet i fa la seva la seva aportació per apagar l'incendi. Si la tanquen l'enyorarem molt.

3 comentaris:

  1. avui a la meva classe avengut en miquel i ens explicatsobre la milana

    ResponElimina
  2. aqui ens explican comreconeixer la milana com es sa seva vida i quins parells la amenacen

    ResponElimina
  3. ja sabem com es la milana

    ResponElimina